Alles over staalframebouw

Staalframebouw is een revolutionaire bouwmethode die je toelaat om snel en duurzaam te bouwen. Een staalframe bestaat uit een frame (skelet) volledig gemaakt uit dunne staalprofielen (tot 2.0 mm).

Snel gebouwd, licht van gewicht en een groot woonconfort zijn de vele voordelen van staalbouw. Met staalframe heb je een grote vrijheid op gebied van gevelafwerking en stijl. Je kan zowel modern als klassiek bouwen met een staalframe.

Staalframebouw is een droge bouwmethode die de voordelen van houtskeletbouw combineert met die van staal: licht van gewicht, maatvast dankzij krimpvrije materialen, bestand tegen vocht en schimmels, en snel geplaatst.

Bron: https://be-steel.eu/nl

STAP PER STAP

Fase 1: Ontwerp

Het ontwerp van het staalframe wordt gedaan met behulp van een Computer Assisted Design software, direct verbonden aan de productieprocessen. Dit bewerkstelligt een verhoging van de efficiëntie, een verbetering van de kwaliteit en de nauwkeurigheid, en minder afval.

Fase 2: Berekeningen van het staalframe

De stabiliteitsstudie en de techniek van het verbinden en knopen van de structuren in koudgewalst staal vormen twee uitdagingen voor een staalframe. Onze leverancier beSteel werkt nauw samen met gespecialiseerde ingenieurs om beide aspecten voor uw project zo gebruiksvriendelijk mogelijk op te lossen.

Fase 3: Productie

Het koudwalsen is een vervorming van de staalplaat om een profiel te bekomen. Deze techniek van vervorming bestaat erin om de staalplaat in verschillende profielhoofden – gemonteerd op een profiellijn – te laten passeren. De profielvormer wordt gevoed door een staalrol. De profielen worden vervaardigd met een nauwkeurigheid van 1/10de mm.

(Fase 4: Mogelijke assemblage op fabriek)

Het staalframe wordt, als optie, in de fabriek samengesteld tot 2D-panelen volgens een montageplan. De mechanische samenstellingen die onze leverancier beSteel gebruikt voor de profielen kunnen variabel zijn, afhankelijk van het type project: bouten, klinknagels of schroeven. beSteel verkiest het gebruik van schroeven, aangezien deze betere resultaten voorlegden in praktische testen, zonder in te boeten op het gebruiksgemak.

Fase 5: Transport

Het geheel wordt op transport geladen en rechtstreeks op de werf geleverd

Fase 6: montage op de werf

Snelle en efficiënte montage van de volledige frame door ons. Na jarenlange ervaring en opleidingen bij onze leverancier zetten wij de frame voor u foutloos en snel in elkaar. 

Bron: https://be-steel.eu/nl/besteel/wat-is-staalframebouw/staalframe-projectfasen